Targi Eurogastro 2013 z PizzaPortal.pl!

Targi Eurogastro 2013 z PizzaPortal.pl!

Serdecznie zapraszamy Was do odwiedzenia PizzaPortal.pl na targach EuroGastro w Warszawie. PizzaPortal.pl jest partnerem medialnym tego wydarzenia.

W tym roku na gości targów EuroGastro będzie czekać wyjątkowo bogaty program wydarzeń towarzyszących, wśród których nie zabraknie nowości.

Tegoroczne targi Eurogastro wyróżniają się ciekawym programem:

kulinarna podróż i odkrywanie smaków śródziemnomorskich z Teo Vafidisem – czyli VIII Festiwal Kuchni Greckiej, podczas którego będzie można poznać tradycyjną kuchnię grecką wraz z jej wyszukanymi recepturami a także obejrzeć zmagania polskich kucharzy tworzących dania z greckich produktów,

V Festiwal Carvingu, który odkryje przed nami tajniki sztuki dekorowania potraw i stołów fantazyjnie rzeźbionymi owocami i warzywami,

poszukiwanie kulinarnych talentów z mistrzem kuchni Robertem Sową podczas jubileuszowej odsłony jego autorskiego konkursu o tytuł „Kulinarny Talent Roku 2013”,

kuchnia pachnąca tradycją, czyli Smaki Ziemi Podlaskiej – pod czujnym okiem Marcina Budynka swój kunszt i warsztat kulinarny zaprezentują szefowie kuchni i restauratorzy Podlasia. Będzie można poznać oryginalne, regionalne przepisy oraz posmakować dań przygotowanych według tradycyjnych receptur – wszystko zgodnie z filozofią Slow Food,

V Olimpiada Kawy i V Polskie Mistrzostwa „Cup Tasting” – organizowane we współpracy z firmą Apro Trade / Akademia Kawy i pod patronatem SCAE. Olimpiada jest kolejną okazją dla Baristów na porównanie i podniesienie swoich umiejętności w parzeniu kawy. Mistrzostwa Cup Tasting z kolei wymagają od zawodników przede wszystkim znajomości charakterystyki poszczególnych kaw jednorodnych jak i zdolności aromatyczno-sensorycznych,

pokazy cukiernicze w wykonaniu Tomasza Dekera – czyli kompendium wiedzy jak sprawnie i efektownie zrobić desery do kawiarni, jak wykonać słodkie dodatki do kawy, praliny czekoladowe i mini czekoladki, desery na bazie kawy i naturalnych produktów, a także torty na wyjątkowe okazje,

cykl wykładów prowadzonych przez specjalistów ze Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie pt.: „Wybrane aspekty strategii marketingowej lokalu gastronomicznego”. Prelegenci opowiedzą o nowych koncepcjach zarządzania lokalem gastronomicznym, a także zaprezentują wyniki badań dotyczących zachowań konsumentów na rynku usług gastronomicznych,

certyfikowane warsztaty „Jak umiejętnie przygotować kalendarz promocji lokalu” – prowadzący odkryją tajniki umiejętnego wykorzystania budżetu przeznaczonego na kampanię reklamową w zależności od potrzeb restauracji (obowiązują wcześniejsze zapisy),

szkolenie pod tytułem „Audyt restauracji – niezbędny w każdym lokalu”, którego uczestnicy dowiedzą się od specjalistów AF Media m.in. dlaczego ważne jest audytowanie lokalu gastronomicznego, jak wygląda typowy audyt oraz na co szczególną uwagę zwracają audytorzy (obowiązują wcześniejsze zapisy),

konferencja marketingowa Food Service „Aranżuj, gotuj, zarabiaj, czyli jak z sukcesem wykreować restaurację” prowadząca Agnieszka Małkiewicz wspólnie z zaproszonymi gośćmi – ludźmi sukcesu i praktykami branży gastronomicznej – opowie, co zrobić, aby zaistnieć w świadomości i zostać zapamiętanym przez gości (spotkanie odpłatne, obowiązuje wcześniejsza rejestracja).

Każdy, kto chce wziąć udział w wydarzeniach towarzyszących targom, powinien dokonać obowiązkowej rejestracji na targi na miejscu lub on-line.

targi

Leave a Reply

(*) Required, Your email will not be published


*