Pizzeria Stopiątka Łódź

Wywiad przeprowadzony z Anetą Czubińską, właścicielką Pizzerii Stopiątka w Łodzi. Zapraszamy do smacznej lektury :)

1.Skąd pomysł na Państwa restaurację i kiedy on się zrodził?

Zawsze marzyliśmy o otworzeniu własnego lokalu. Choć nie mieliśmy doświadczenia w branży, chcieliśmy wspólnie go poprowadzić. Mieszkamy w Łodzi, na Radogoszczu, i właśnie tutaj postanowiliśmy to marzenie zrealizować. Z badań rynku i własnego doświadczenia (brak lokali w okolicy) padło na lokalizację, w której mieszkamy. Jako dobry znak potraktowaliśmy, że jedyny lokal spełniający nasze wymagania znajdował się 100 metrów od naszego mieszkania i był do wynajęcia. Zdecydowaliśmy się na franszyzę, ponieważ był nam potrzebny know-how i pomoc merytoryczna na początek. Po sprawdzeniu niemal wszystkich sieci w Polsce wybraliśmy Pizzerię 105 na nasz szyld. Spodobała nam się idea zakręconej pizzerii (jak my) nawiązującej do Syrenek 105 i PRL-u w nowoczesnym wydaniu. I tak po sześciu miesiącach remontu, wykonanego siłami rodziny, otworzyliśmy się dla gości na Jagiellońskiej 8b dnia 24 sierpnia 2013 roku.

2.Co jest główną specjalnością Państwa restauracji? Co wyróżnia Państwa restaurację od innych?

Jakość jest dla nas priorytetem. Robimy pizzę tak, jak sami chcielibyśmy zjeść i są tego widoczne efekty. Goście często mówią, że nasza pizza jest najlepszą, jaką do tej pory jedli. Nie serwujemy żadnych dań z mikrofali, nic szybkiego i słabej jakości. Skoro lokal ma charakter PRL-u, nie mogło u nas zabraknąć choćby kilku rodzajów ręcznie klejonych pierogów czy świeżych placków ziemniaczanych. Szczególnym powodzeniem cieszą się pierogi z kurczakiem (pierś z kurczaka, ser i pieczarki podawane z sosem czosnkowym). W nawiązaniu do kuchni włoskiej poszerzyliśmy nasze menu o makarony. Robimy je jednak sami, żadnego gotowego makaronu z torebki. Nie byliśmy wcześniej jego fanami i nigdy nam nie smakował w restauracjach, ale makaron z włoskiej mąki, ukręcony na ręcznej maszynce jest zupełnie inny.

3.Co Łodzianie lubią zamawiać najbardziej?

Młodzi zdecydowanie pizzę. Osoby nieco starsze pierogi i makarony. Każdy kto ich spróbował wraca do nas.

4.Najciekawsze albo najbardziej oryginalne zamówienie?

Te zapewne jeszcze przed nami. Opowiemy o najdziwniejszym. Pan zamówił pizzę ze wszystkimi składnikami. Prawie dwadzieścia minut tłumaczyliśmy mu, że mimo bogactwa dodatków pizza nie będzie najlepsza. Nie wszystko bowiem do siebie pasuje. Po długich negocjacjach klient zrozumiał, że działamy w jego interesie i dla jego dobra. Ostatecznie stanęło na dziesięciu składnikach. Pan zadowolony, a nasza opinia uratowana. Choć wypasiona pizza byłaby już przy pięciu dodatkach. Mieliśmy też zapytanie o pizzę z bigosem.

5.Czy zostanie zdradzona tajemnica, jak Państwo sprawili, że ocena Pizzerii Stopiątka wynosi na PizzaPortal.pl 4,8?

Sercem i wysiłkiem. Wszystko co powiedzieliśmy wcześniej jest prawdą i najzwyczajniej w świecie ludzie nas doceniają. Co jest bardzo miłe i motywuje nas do dalszej pracy. Jeśli drogi czytelniku jeszcze u nas nie jadłeś spróbuj! Zamów raz i wyrób sobie własną opinię, porównaj nas z miejscami gdzie jadasz obecnie. By Ci to ułatwić wraz z PizzaPortal.pl przygotowaliśmy specjalne kupony rabatowe. Życzmy smacznego!

Kod rabatowy

Kod rabatowy: PIZZERIASTOPIATKA ważny do 31.07.2014. Kod upoważnia do 10 zł rabatu jeśli zamówisz za minimum 35 zł. Ewentualną nadwyżkę płaci się online. Ten kod może zostać wykorzystany 1 raz. Kod promocyjny może być użyty w restauracji: Pizzeria Stopiątka (Łódź).

One Comment

  1. Cześć,
    Byłem na miejscu i nie zawiodłem się. Pizza jest pyszna, ser ciągnie się tak ja powinien, ale chyba najważniejszą rzeczą, jest spód do pizzy, który jest chrupiący i przypieczony tak jak być powinien! Ile razy próbowałem się doprosić o porządne dopieczenie ciasta w masowych pizzeriach niezliczę…a ciasto i tak zawsze było gumowe.

Leave a Reply

(*) Required, Your email will not be published


*