Dlaczego kochamy sushi? <3

Od kilku lat, sushi bije w Polsce rekordy popularności. Ten japoński przysmak, zyskuje nad Wisłą coraz większe grono wielbicieli, nie pozostając przy tym w tyle za tak uwielbianą przez wszystkich pizzą. Gdzie kryje się fenomen tego przysmaku?

ZDROWIE PRZEDE WSZYSTKIM
sushi!
Bez wątpienia japońska kuchnia należy do jednych z najzdrowszych na świecie. Sushi jest jej sztandarowym przykładem. Główny składnik sushi, czyli ryby, to bogate źródło białka, natomiast algi morskie, w które ryby są zawijane, stanowią sporą dawkę tak pożądanych przez nasze organizmy żelaza i witamin. Mało tego, sushi jest daniem o niskiej zawartości cholesterolu, co powoduje, że dla wielu staje się jeszcze bardziej łakomym kąskiem.

IDEALNE NA KAŻDĄ OKAZJĘ

Sushi to danie tak neutralne, że świetnie sprawdzi się zarówno zaserwowane na obiad, jak i podane niespodziewanym gościom. Może posłużyć za lunch w pracy, a także, jako afrodyzjak na romantycznej kolacji. Dzięki bogatej gamie dodatków, pałaszowaniem sushi mogą się cieszyć nie tylko mięsożercy, ale również wegetarianie i weganie. Jedzenie sushi to swego rodzaju ceremonia, która pozwala nam na chwilę zwolnić i rozpłynąć się w japońskich smakach.

SMACZNE I PIĘKNE
sushi!

Nie od dziś wiadomo, że jemy nie tylko ustami, ale też oczami. Sushi masterzy to prawdziwi kulinarni artyści. Co i rusz prześcigają się w kolejnych sushi kompozycjach, które nie tylko świetnie smakują, ale też cieszą oczy. Nic dziwnego, że wielu z nas nie jest w stanie oprzeć się ich urokowi. Coraz chętniej delektujemy się sushi nie tylko ze względu na walory smakowe, ale też po to, by nacieszyć wzrok.

Kochamy sushi przede wszystkim za wyjątkowy smak, piękny wygląd, wartości odżywcze i kulinarną elastyczność. Nabraliście ochoty na ucztę w japońskim stylu? Sprawdźcie, która restauracja dowozi sushi w Waszej okolicy i złóżcie zamówienie już teraz!

2 Comments

Leave a Reply

(*) Required, Your email will not be published


*